Mart Sander: olen nördinud

Enn Tosso 19. august 2008, 00:00

"Kõik mis vähegi hea oli, ostsid ära välismaalased, ja mitte ainult kohalikud välismaalased, vaid ka välismaa kunstikogujad," märkis ta, "Eestlased oleks võinud saada rikkamaks nii mõnegi suurepärase teose võrra, aga ikkagi lasti kõik käest!"

Tema sõnul annavad meie kunstielus tooni kümne-kahekümne aasta eest metalliäriga rikkaks saanud "kollektsionäärid", kes uhkustavad oma Leningradi keldrites vorbitud autentsete Aivazovskitega, ning kohalikud kunstikaupmehed, kes nendesamade keldrite kaudu kohalikke kollektsionääre varustavad.

Praegu kihab Venemaa kunstiavalikkus suurtes skandaalides - selgus, et juhtivad kunstieksperdid on ära ostetud ja töötavad käsikäes artellidega, kes "vana" kunsti toodavad.

Sander muretseb, et oksjonil suutsid Eesti ostja huvi äratada ainult umbes 5000kroonise alghinnaga soojendusringi teosed, mis online-oksjonil hoogsalt ära osteti. Vahemik 10 000 kuni 100 000 krooni on aga tema sõnul eikellegimaa - tavakodanikule liiga kallis, kollektsionäärile liiga odav. Liiga odav isegi siis, kui pakutav on väärtuslik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing