Rõõmus: 20 aastat tagasi olime Alo Mattiiseni soojendusbänd

Mariliis Pinn 19. august 2008, 14:43

Lauluväljaku juhataja Riho Rõõmus meenutas,
et 20 aastat tagasi oli ta oma ansambliga Vanaviisi lauluväljakul esinemas.

„See oli Vanaviisi tegevuse hiilgeaeg, ärkamisaeg ja laulev revolutsioon, mis kulmineerus Eestimaa Lauluga. Me tuuritasime mööda Eestit ja olime nii-öelda Alo Mattiiseni soojendusbänd. Meie suurim hitt oli „Oma maa,“ millest eelmise aasta pronksiöö sündmustega seoses tehti remix,“ vastas Rõõmus aripaev.ee päevaküsimusele, mida ta tegi täna 20 aastat tagasi. „Vaevalt, et Eesti bänd saab veel nii suure publiku ees esineda. Tol hetkel oli laval esinemine osa suurest ajaloost, endal nutt kurgus. Mõni kohe nuttis laval,“ sattus Rõõmus mälestustega hoogu.

Eesti Arhitektide Liidu esimees Ike Volkov tunnistas, et ei mäleta täpselt kuupäevi, kuid 20 aasta tagusest ajast on tal eredaim mälestus Kukerpillidega Tallinnas lauluväljakul esinemisest.

Sokos Hotel Viru tegevjuht Anu Soosaar meenutas, et 1988. aasta augustis oli ta Mustamäe Gümnaasiumis algkooli õpetaja ja valmistus uueks kooliaastaks. „1985. ma lõpetasin. 1988. aasta augustis valmistasin ma ette uut kooliaastat, et vastu võtta päris pudinaid 6aastasi esimese klassi lapsi,“ vastas ta tänasele päeva küsimusele.

AS Regio juhatuse esimees Teet Jagomägi ei mäleta, mis ta tegi. „Ei mäleta, olin sel ajal Tartus aga ei mäleta mitte midagi,“ tunnistas mees ausalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2008, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing