20. august 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Majanduslangus neelas Kohava restorani Buen Provecho

Imavere Saeveski eksjuhi ning Sylvester Grupi osaniku Margus Kohava ettevõte OÜ Payles investeeris 2005. aasta majandusaruande põhjal tütarettevõttesse OÜ Buen Provecho 400 000 krooni. Kohava sõnul oli äri ajaja ja restorani juht siiski tema abikaasa Piibe Kohava.

Selle aasta mais oli restoran aga sunnitud sisse andma pankrotimenetluse avalduse ettevõtte majandustegevuse lõpetamiseks. Majandusaasta aruande järgi oli Buen Provecho OÜ kahjum ligikaudu 3,3 miljonit krooni.

"Jah, meil käib pankrotimenetlus," märkis ettevõtte juht Piibe Kohava napisõnaliselt. "Peamine põhjus oli majanduslangus."

Tema sõnul on majanduslangusest tingituna inimesed hakanud vähem väljas söömas käima ja sel on ka otsene mõju söögikohtadele. "Ma kardan, et ega meie ole esimesed ega jää viimaseks. Kindlasti tuleb sügise jooksul teisigi pankrotte. Kui on võimalust nii mõnedki järgnevad aastad ettevõttesse raha nõrkemiseni sisse lahmida, siis muidugi oleks see õige, sest rasked ajad lähevad ju üle ja siis on eelis nendel, kes on suutnud need ajad oma ettevõtte avatuna hoida," märkis Kohava ning lisas, et temal seda võimalust paraku pole.

2007. aasta majandustulemused jäid aruande järgi oodatust halvemateks ning ühena põhjustest on välja toodud ka 26. aprilli rahutused, mille keskmesse jäi ka Buen Provecho OÜ-le kuuluv restoran, järgneva kuu jooksul vähenes restorani külastatavus oluliselt.

Buen Provecho OÜ pankrotimenetlus peaks lõpule jõudma septembri jooksul.

Pärnu maanteele jääb ka teine söögikoht Kohvik 48, mille omanik on Expressions OÜ. Kohvik on küll juba mõnda aega suletud olnud, kuid kui helistada ettevõtte juhatuse liikme ja osaniku Inderpal Malhotra telefonile, kummutas ta kahtlused majanduslikest raskustest ning mainis vaid, et praegu on käimas kontseptsiooni ümerkorraldamine. Ta soovitas vaid ettevõtjatele praeguses majanduskliimas innovaatilisemat mõtlemist.

Ettevõtte majandusaasta aruandest loeb välja selle, et Expressions OÜ alustas tegevust 2006. aasta juulis ning eelmisel aastal tegeleti põhiliselt uute klientide ja tarnijate otsimisega. Aasta lõpetati 1,8miljonilise kasumiga.

Autor: Kaisa Tahlfeld

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt