Majanduslangus rõhub Lääne-Virumaa ettevõtjaid

Mariliis Pinn 21. august 2008, 09:33

Möödunud aasta lõpul alguse saanud
majanduslangus on halvasti mõjunud hulgale maakonna ettevõtetele, kusjuures
löögi all pole üksnes ehitussektor ja kinnisvaraarendus.

Majandussurutise tõsidusest annab tunnistust tõik, et Lääne-Virumaal on mitu ettevõtet, mille käive on langenud kümneid protsente, kirjutas Virumaa Teataja.

E-Betoonelemendi Lääne-Viru tehaste tootmisjuht Marek Prees ütles, et Eesti ehitusturg on olnud madalseisus juba kuid ja betoonelementide tootjatele tähendab see tuntavat tagasilööki. “Tegelikult on olnud meie kontserni tootmismahud viimastel kuudel stabiilsed ja märgatavat langust pole. Ehitusbuum hakkas raugema juba möödunud aastal, kuid võrreldes selle ajaga on kontserni käive vähenenud 40 protsenti,” rääkis Prees.

AS Kasepuu saeveski omaniku Marmelt Riibe sõnul on ehitussektori ja kinnisvaraarenduse madalseis oma mõju avaldanud ka saetööstustele. “Kuna aktiivne ehitustegevus on soikunud, siis on järsult vähenenud nõudlus puitmaterjali järele. Saematerjali hinnad on langenud. Võrreldes ehitusbuumi hiilgeaegadega töötab saeveski poole koormusega. Ettevõtte käive on langenud viiskümmend protsenti,” nentis Riibe.

Strangko Grupp AS tegeleb farmiseadmete maaletoomise, müümise ja paigaldamisega. Ettevõtte juhataja Riho Kivila ütles, et majanduslanguse tõsidust hakkas tema firma tundma aprillis. “Kuna meie koostööpartneriteks on ka ehitusfirmad, siis nende tellimused meilt on vähenenud ligi viiskümmend protsenti. Tehnikat ostetakse vähem. Lükatakse edasi tellimuste tähtaegu. Uute ehitusprojektide alustamine on ebaselge,” rääkis Kivila. Väiksem tagasilöök on olnud uute farmide rajamisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2008, 09:33
Otsi:

Ava täpsem otsing