Savisaar: osa rahvast jäi märkamispeol märkamata

21. august 2008, 16:54

Kui lauluväljakul toimunud pidu nimetati
„märkamispeoks”, siis üht osa Eesti rahvast kohe kindlasti ei märgatud, kirjutab
Tallinna linnapea, Keskerakonna juht Edgar Savisaar oma blogis.

"17 aastat tagasi, kui koguneti Tallinna Vabaduse väljakule nõudma Eestile iseseisvust, siis olid paljud venelased koos meiega ja esinesid sellel meeleavaldusel. Nüüd, 17 aastat hiljem, oli pilt teistsugune. Venelasi lauluväljakul praktiliselt ei olnudki. Ei saanudki olla, sest nad isegi ei teadnud sellest üritusest. Vaatasin sellel päeval Eesti teleuudiseid, Aktuaalse kaamera eestikeelses saates oli uudis öölaulupeo toimumise kohta teisel kohal pärast Gert Kanterit. Aktuaalse kaamera venekeelses saates oli see aga viimane uudis. Venelasi lauluväljakul ei olnud ja eesti meediakanalid nende puudumist ka ei märganud. Miks? Kas nemad on või ei ole meie rahva osa?," kirjutas Savisaar.

Ka märkis Savisaar, kes ise Lauluväljakul kohal ei käinudki, et dünaamikat oli peol vähe. "Mitmed Lauluväljakul käinud on mulle kinnitanud, et dünaamikat oli seal vähe (eriti esimestel tundidel), pidu venis ja viimane tund vajus täiesti laiali. Arvan, et need tähelepanekud on asjakohased, eriti inimestelt, kes 20 aastat tagasi ise organiseerisid taolisi rahva- kogunemisi," kirjutas ta. "Vilja tuli kontserdilt ja tunnistas – Ei olnud enam sellist fiilingut, kui tookord."

Ka ei meeldi Savisaarele, et Lauluväljaku pidu seoti Gruusia sündmustega. "Minu arvates ei olnud hea ka lauluväljaku kontserdi nii üks-ühene sidumine Gruusia traagikaga. Gruusia õppetund oli kui hoiatus meile, kuidas üks riik ja rahvas ei tohi oma asju ajada. Mõned meie poliitikud on andnud grusiinidele halba nõu. Petnud iseennast ja petnud ka gruusia sõpru. Kui konflikti kaasatakse sõjaline jõud, siis kaotab nõrgem pool varem või hiljem. Selline konflikt ei too kunagi ühelegi rahvale õnne," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2008, 16:54
Otsi:

Ava täpsem otsing