Silvano Fashion: teise kvartali kasum langes ootuspäraselt

21. august 2008, 18:51

Naisterõivaste tootmise ja jaemüügiga
tegeleva Silvano Fashion Groupi teise kvartali kasum langes aastataguse
perioodiga võrreldes 84%, kukkudes 18,1 miljoni kroonini. Ettevõtte juhtkonna
sõnul oli kasumlikkuse langus kooskõlas juhtkonna ootustega.

Möödunud teises kvartalis teenitud 112,8 mln kroonisest puhaskasumist moodustas 72,2 kroonine erakorraline tulu, mis saadi Valgevene pesuturuliidri Milavitsa omandamisega ja aktsiate ümberhindamisega ettevõtte bilansis. 2007. aasta erakorralist tulu arvestamata ulatus kasumilangus teise kvartali kasumilangus 55 protsendini.

Tallinna ja Varssavi aktsiaturul noteeritud börsifirma sõnul oli kasumi languse taga jaemüügivõrgu kiire laienemine. Silvano Fashion viimase kvartali käive ulatus 485,7 mln kroonini, kasvades aastaga 18,3%.

2008. aasta esimese kuue kuu jooksul avati üheksateist kauplust: seitse rõivakauplust
(PTA kaubamärgi all), sealhulgas kolm Ukrainas ja neli Venemaal. 2008. aasta juuni lõpu seisuga oli kontsernil 133 jaemüügipunkti kogupindalaga 14 549 ruutmeetrit.

Silvano sõnul näitasid nad erakorralist kasvu Venemaal ja Ukrainas. Samas kahanesid tulemused Balti riikides, kus tarbijate kindlustunde nõrgenemine. Sellest hoolimata prognoosib juhtkond, et Balti riikide majanduse aeglustumist tasakaalustab muudel kasvavatel turgudel nagu Venemaal, Valgevenes, Ukrainas ja Kasahstanis valitsev soodne olukord, ning kontserni tuluväljavaated vastavad varasematele aasta ootustele.

Silvano Fashion käibest andis I poolaastal Vene ja Valgevene turg vastavalt 52,5% ja 17,5%.
Balti riikide osatähtsus kogumüügis jäi alla 13 protsendi.

Silvano Fashion aktsia hind on sel aastal Tallinna börsil langenud 51%, tasemeni 33,64 krooni. Ettevõtte turuväärtus ulatub hetkel 1,35 miljardi kroonini, ületades Baltika väärtuse enam kui kahekordselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2008, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing