Küsitlus

ÄP 22. august 2008, 00:00

Olen lõpetanud Tallinna Reaalkooli, tollase Tallinna 2. Keskkooli. Reaalained on mulle alati rohkem sobinud kui humanitaarained.

Eks ainete meeldivus sõltub väga palju õpetajast ja mul on siiani kahju, et vahetult enne minu lõpetamist läks maailma parim matemaatikaõpetaja Kallaste realistide asemel muusikakooli muusikuid õpetama.

Matemaatika lõpueksam on siiani ainus eksam, enne mida ma koos parima sõbraga lorilaule laulsin, sest närveerida polnud põhjust. Matemaatika on mulle andnud analüüsioskuse ja loogilise mõtlemise võime ja mõlemaid läheb mul oma töös vaja.

Ma olin koolis väga kohusetundlik õppur ja õppisin korralikult kõiki aineid.

Kõige rohkem on ilmselt kasu olnud eesti keelest ja kirjandusest - see õpetas grammatikat ja tekitas huvi lugemise vastu. Teadagi avardab lugemine silmaringi. Loomulikult on lapsepõlves loetud juturaamatud vahetunud teistsuguste raamatute vastu, ent lugeda meeldib mulle endiselt.

Keemia on minu erialaga kõige rohkem seotud ning seda õppisin ka ülikoolis. Füüsikareeglid tuletavad end meelde just rallisõidus, sest rallis füüsikaliste reeglite vastu ei saa.

Enim on kasu olnud matemaatikast. See ei kuulnud küll mu lemmikute hulka, aga andis analüüsivõime ja õpetas nägema seoseid. Kindlasti oli ka teistest ainetest kasu, aga seda ei taju nii suurel määral.

Lapsena võib küll tunduda, et aitab liitmisest, lahutamisest, korrutamisest ja jagamisest küll, milleks seda muud jama veel vaja on? Aga just kõik see muu niinimetatud jama aitab luua seoseid ja analüüsida.

Lemmik õppeaine ajalugu on olnud mulle kõige kasulikum. Juba lapsest peale meeldis mulle ajalugu ning sellest lähtuvalt kujunesid ka minu edasised õpingud ja töö. Eks ka paljudest teistest ainetest on olnud kasu, aga ajalugu on kõige otsesemalt minu valikutega seotud olnud.

Matemaatika meeldis ja sobis, kuid ilma matemaatikast johtuva loogikata pole võimalik ühtki teist distsipliini omandada.

Kõige kasulikum oli majandusõpe, mis algas 9. klassis. See õppeaine andis olulise aluse minu karjääriredelile. Mulle meeldisid ka teised ained, näiteks kirjandus. Majandusõppe tundides sai teha palju huvitavaid projekte, mis andsid innustust ja aitasid tulevase eriala valikul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing