21. august 2008 • 2 min
Jaga lugu:

'Vahepeatusi' tehakse veel

Vaatajad on kiitnud autori-lavastaja Uku Uusbergi lennukat fantaasiat ja osavat sõnaseadmist, aga ka häid osatäitmisi.

Lavastuse tutvustus ütleb, et tegu on lustliku-naiivse kurbmänguga, mille keskmes on kolm Hüüru mõisa elama asunud Kristuse-eale lähenevat meest: Jaan, Jaanus ja Jaana. Nad on leidnud oma elu pealisülesande, igaüks neist on leidnud oma elu mõtte ning need "elu mõtted" on oma lihtsuses jahmatavad.

Nad ei võistle ega konkureeri, vaid tegelevad igavikuliste tõdedega. Nad on mõne aasta olnud ühiskonnast irdunud ning valmistuvad saama õnnelikuks. Välismaailm on nende jaoks midagi abstraktset, kuni sealt astub nende juurde sisse verinoor tüdruk, kes palub natukene vett.

Kairi Prints kiitis Postimehes, et Uku Uusbergi tekst on mitmetahuline ja mitmetähenduslik, täis varjatud seoseid ja fantastiliselt läbikomponeeritud. Tema hinnangul oli äärmiselt nauditav ka kogu etenduse dialoog, milles pole ühtki ülearust sõna, kuigi sõnu on palju. Samuti hindas ta kõrgelt näitlejatöid ning seda, et hulle mängides ei mängitud üle ülearuste liigutuste või grimassidega.

Blogidest võib samuti leida kiidusõnu nii autori kui ka näitlejate aadressil. Alates mõttest kirjutada tekst mängukohta arvestades, et kogu laval nähtav justkui sünnikski otse vaata silme all. Kiidetakse sedagi, et ühel hetkel võib end ribadeks naerda ning teisel leida tekstist sügava sisemise traagika.

Aga ka selle positiivset sõnumit, et võitjad on need, kes elust rõõmu tunnevad, sest elu ongi võit.

Mängivad Argo Aadli (Tallinna Linnateater), Indrek Ojari (Tallinna Linnateater), Alo Kõrve (Tallinna Linnateater), Sandra Üksküla (EMTA lavakunstikooli tudeng).

Autor: Ülle Hallik

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt