Sotsid soovivad Kristiine linnosa kesklinnaga liita

Mariliis Pinn 22. august 2008, 09:51

Sotsiaaldemokraadid peavad tähtsaks
Kesklinna kui Tallinna ajaloolise südame rolli suurendamist pealinna elu
kujundamisel, selleks tuleks tõsiselt kaaluda väikese Kristiine linnaosa ja
mitmete Põhja-Tallinna asumite, näiteks Kalamaja, Pelgulinna ja Kelmiküla
Kesklinnaga liitmist, teatas Raepress.

„Täna on Kesklinn elanike arvult alles neljas linnaosa. Et seda muuta, tuleks tõsiselt kaaluda väikese Kristiine linnaosa ja mitmete Põhja-Tallinna asumite, näiteks Kalamaja, Pelgulinna ja Kelmiküla Kesklinnaga liitmist,” märkis Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide esimees Maimu Berg. „Kõnealused piirkonnad on ajalooliselt ja logistiliselt südalinnaga niikuinii väga tihedalt seotud. See samm suurendaks märkimisväärselt Kesklinna elanike arvu, vähendaks linna üldist ametnike hulka ja annaks kokkuvõttes ajaloolisele südalinnale oluliselt suurema kaalu pealinna poliitikas. Oleks see ju igati loomulik,” märkis Berg „Kindlasti eeldab selle ettepaneku ellu viimine aga laiemat avalikku arutelu.”

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul võib 1993. aastal moodustatud linnaosad jagada tinglikult kolme gruppi. „Kõigepealt ajaloolised piirkonnad ehk Nõmme, Pirita ja Kesklinn, siis suurte magalapiirkondade baasil tekkinud Lasnamäe, Mustamäe ja Haabersti ning kunstlikult loodud linnaosad Põhja-Tallinn ja Kristiine,” rääkis Juske. „Linnaosade arvu vähendamine aitab vähendada Tallinna üha paisuvaid halduskulutusi. Samas ei kaugeneks võim rahvast, sest suureneksid oluliselt kohalike elanike poolt valitud linnaosa halduskogu volitused piirkonna elu kujundamisel. Linnal tuleks rahaliselt toetada ka tekkinud tugevaid kogukondlikke kodanikeühendusi.”

Linnavolikogu tähistab 28. augustil piduliku istungiga Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuses 15 aasta möödumist tänase kaheksa linnaosa moodustamisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2008, 09:51
Otsi:

Ava täpsem otsing