EL võib Narva linnusele anda üle 220 miljoni

23. august 2008, 11:57

Narva esitas Euroopa Liidu toetatavale
programmile "Üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide
väljaarendamine" Hermanni linnuse ja selle juurde kuuluvate ehitiste
restaureerimise projekti eeltaotluse, mille eelarve on ligi 260 miljonit krooni.

Projekti heakskiitmise korral algavad restaureerimistööd 2011. aastal ning lõppevad 2014. aasta alguses, kirjutas Põhjarannik.

Programm toetab suuremahulisi investeeringuid kultuuri- ja turismiobjektide heaks, mis suurendavad Eesti konkurentsivõimelisust ja populaarsust turistide, investorite ja kvalifitseeritud tööjõu silmis. Kui Narva projekti saadab edu, eraldatakse sellele programmi raames üle 220,5 miljoni krooni, lisaks rahastab linn seda ligi 40 miljoni krooni ulatuses. Kindlustusehitiste restaureerimine ja uuendamine peaks suurendama nende külastatavust ning vähendama Narva turismi hooajalisust.

Projektis on ette nähtud lossipargi rekonstrueerimine, linnuse Kristervalli ja kasemattide taastamine, suure läänehoovi restaureerimine, Hermanni linnuse idatiiva ja konvendihoone õuegaleriide taastamine, muuseumi uue püsiekspositsiooni loomine, turismiatraktsiooni ja külastuskeskuse loomine Victoria bastioni baasil, puhkeala rajamine bastionidele ning kõnnitee rajamine Pimeaiast kaldapealsele.

Eeltaotluse esitamise ajaks olid valmis bastionide põhjal rajatava puhkeala, Kristervalli bastioni kasemattide, suure läänehoovi ning konvendihoone idatiiva taastamise kavandid. Lisaks on koostatud Narva muuseumi strateegiline arengukava aastateks 2008-2013, Narva Hermanni linnuse väljaarendamise kava aastateks 2007-2013, uute turismiobjektide teostatavuse ning tasuvuse analüüs; samuti on tehtud Victoria, Honori ja Gloria bastioni ehitise ekspertiis ning selgitatud välja muinsuskaitselised eritingimused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2008, 11:57
Otsi:

Ava täpsem otsing