Mootorvooditel tuurid üleval

Väinu Rozental 25. august 2008, 00:00

"Me teeme kõrge kvaliteediga tooteid allhanke korras," räägib Bedfactory Swedeni üks omanikest rootslanna Eva Falk, kes eelmise nädala teisipäeval oli Viljandis tootmist üle vaatamas. "Meil on mootorvoodite konstruktsioonis küll kolm patenti, aga pole oma brändi." Falk lisab, et kuna neil pole tarvidust kulutada raha turundusele ja reklaamile, saavad nad oma tooteid veidi odavamalt müüa.

Falki kinnitusel on otsus hakata Viljandis mootorvoodeid tootma end igati õigustanud. "Enne seda tegelesime kümme aastat voodite konstrueerimisega ning vahendamisega," täpsustab Falk. "Viljandis on odavam toota, siin on igati sobivad tootmistingimused ning mis peamine - meil on väga head oskustöölised ja tasemel tootmisjuht."

Kogu Viljandis toodetu on seni läinud vaid eksporti. "Praegu käivad siiski läbirääkimised ühe Eestis tegutseva müügiketiga," kinnitab Bedfactory Swedeni tootmisjuht Rauno Põru tärganud huvi koduturu vastu.

Viljandis pannakse mootorvoodid käsitsi kokku ning kõik õmblustööd teeb kohalik partnerfirma. Mootorvoodi osad tulevad välismaalt: elektrimootorid ja metallosad Saksamaalt ning puitosad Rootsist. Eelmise aasta veebruaris valminud uus tootmishoone võimaldas tootmist kolmekordistada.

"Mootorvoodite tootmisel midagi keerulist pole," räägib OÜ Resvok tootmisjuht ja üks omanikest Mart Alapert. "Meie hakkasime mootorvoodeid ligi kümme aastat tagasi tegema, sest meie Soome klient soovis neid." Alaperti andmeil panevad nad aastas kokku paarsada mootorvoodit, mis moodustab ettevõtte käibest vaid mõne protsendi.

Eesti suuruselt teine mootorvooditootja OÜ Tarmel Furniture paneb kuus kokku umbes 300 mootorvoodit, millest kümmekond müüb maha Eestis hinnaga 9990 krooni.

Meie standardtoodet ei tee, teeme mootorvoodeid vaid eritellimusel ehk igale kliendile vastavalt tema soovidele.

Näiteks on meilt tellitud voodi, mille jalutsis olev laud liigub ette, et oleks mõnus voodis süüa. Kõik meie mootorvoodid on ergonoomilised - voodi on jaotatud tsoonideks, et voodis lebaja keha kõik osad oleksid kõige mugavamas asendis.

Samuti leiame, et Eestis on tarbimisvõimeline klient täiesti olemas. Meie toodangust jääb 20-30 protsenti Eestisse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing