Tallinna Sadam: kaubavood ei taastu

Kaisa Tahlfeld 25. august 2008, 00:00

"2007. aasta aprillisündmusi ja majanduse üldist jahenemist arvestades on tulemused väga head," ütles Raid ligi 6 protsenti kahanenud käibe ja 10 protsenti kasvanud kasumi kohta. "Positiivne on see, et kaubamahu langedes oleme suutnud tulubaasi oluliselt vähem kaotada. Rõõmu teeb reisijate arvu suur kasv," kommenteeris Raid.

Tõsi, puhaskasumi kasv tulenes dividendide tulumaksukulu vähenemisest seoses 2007. majandusaasta eest makstud dividendisumma kujunemisega väiksemaks (100 miljonit krooni) võrreldes aasta varasema perioodiga (300 miljonit krooni). Kasum enne tulumaksukulu oli 279 miljonit krooni, vähenedes 35 miljoni krooni võrra.

"Varasemad kaubamahud ei ole taastunud ja tõenäoliselt endises koosluses enam ei taastugi. Kindlasti on kaupu, mis on jäädavalt Eesti jaoks kaotatud, kuid Tallinna Sadam teeb kõik endast oleneva, et leida koostöös sadamas tegutsevate operaatoritega uusi kasvuvõimalusi ja taastada katkenud kaubavoogusid," märkis Raid.

Pronksiöö mõjud on Raidi sõnul olnud kindlasti suured ja transpordisektori ettevõtete tulubaas on sattunud väga tugeva surve alla.

"Kuidas iga ettevõte sellele survele vastu peab, sõltub juba väga paljudest asjaoludest - kuivõrd on suudetud ennast ümber profileerida ja leida uusi lähte- ning sihtkohi vahendatavatele kaupadele. Eesti transpordi infrastruktuur on kõrgelt hinnatud. Vabanenud mahtudele alternatiivide leidmine ja nende sissetöötamine ei toimu aga kahjuks mitte päevade, vaid aastatega," märkis ta.

Tallinna Sadama kaubaveo turuosa Läänemere idakalda suuremate sadamate hulgas vähenes aastataguse ajaga 11,8 protsendilt 8-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing