CV-Online: eripensioni kadu lööks augu politsei, piirivalve ja kaitseväe ridadesse

25. august 2008, 17:01

CV-Online Estonia OÜ turundusjuht Maris
Orasson-Pukk ütles, et eripensionist ilma jätmine vähendaks pikemas
perspektiivis teatud ametikohtadele pürgijate arv ning seda eeskätt just
riigiametites, näiteks politseis, piirivalves, kaitseväes.

"Eripensionide saajate arvu kärpimine kohe mõju ei avalda, välja arvatud eripensionit saavate ametkondade pahameel, kuid pikemas perspektiivis väheneb teatud ametikohtadele pürgijate arv ning seda eeskätt just riigiametites, näiteks politseis, piirivalves, kaitseväes. On väheusutav, et eripensioni kaotamise pärast tekiks väga suur baleriinide põud, sest vaevalt kultuuri ainuüksi eripensioni saamise nimel luuakse," rääkis ta.

"Kindlasti jätkab see trendi, millele CV-Online on varem juba tähelepanu juhtinud - kordades enam politseinikke, piirivalvureid, kaitseväelasi ja teisi avaliku sektori kogemusega töötajaid ei soovi enam oma valdkonnas tööd jätkata," märkis ta.

Orasson-Pukk rääkis, et juuli lõpu seisuga soovis 1469 politseiametnikuna töötanust samas valdkonnas jätkata vaid 271, 596-st sanitarist 142, 516 päästeteenistujast 143, 374 kaitseväelasest 189, 335-st piirivalvurist 74, 82-st raudteelastest 45 ning 2094- st rätsepatest ja õmblejast vaid 357.

"Tänavu kuue kuuga on tööotsijate arv CV-Online´i andmebaasis kasvanud 14% ning võrreldes 2007. aasta algusega juba 28%. Seega võib arvata, et lisaks mitmete riigiasutuste koondamisplaanide suurendab eripensionite kaotamine veel avaliku sektori kogemusega tööotsijate arvu, sest paljudel pensionieelsetel töötajatel kaoks motivatsiooni oma ametikohal kuni pensionieani jätkata. Heade töötajate valik ning töö kvaliteet võib selle tõttu kannatada kui nendele ametkohtadele ei leita asemele mingit muud motivatsioonipaketti," sõnas turundusjuht.

"Ideaalis ei tohiks eripensioni tulemus olla see, et pensionär töötab eripensionit saades mõnel muul ametikohal edasi ning teenib eritingimustel kõrgemat pensionit saades endale palgalisa," ütles Orasson-Pukk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2008, 14:48
Otsi:

Ava täpsem otsing