ÄP fototoimetus • 25. august 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Uudised

Rahvusvaheline logistikafirma DPD avas Lõuna-Eestis uue jaotuskeskuse, mis võimaldab käsitleda kuni 3000 pakki tunnis.

Jaotuskeskuse pindala on üle 1500m2. Keskuses on 31 laadimisust.

DPD Lõuna-Eesti keskus on sarnaselt Tallinna omaga varustatud spetsiaalse pakkide sorteerimisliiniga. See aitabki ettevõttel ligikaudu 3000 pakkiga tunnis hakkama saada. Jaotuskeskus valmis koos kinnisvaraarendaja OÜ Ülenurme Investeeringutega. Hoone maksis kokku umbes 18,8 miljonit krooni.

DPD omab Balti riikides suurimat depoode- ja jaotusvõrgustikku. Firmas töötab kokku ligikaudu 600 kullerit ning ettevõttel on ligi 30 depood. Firma rajas Lõuna-Eestisse senisest neli korda võimsama jaotuskeskuse, et kliendid saaksid kauba Balti riikide piires kätte juba järgmisel tööpäeval ja soovi korral koos võimalike lisateenustega.

DPD Eesti AS tegevjuht Tarmo Tael ütles, et moodsa tehnika kasutamine on märgatavalt efektiivsem.

"Kliendi jaoks tähendab see, et saame pakkuda mõistliku hinnaga pakivedu. Tark säästmine hetke ja lähituleviku jahenenud majanduskonjunktuuri arvesse võttes on aga oluline konkurentsieelise võti," märkis Tael.

Tegevjuhi väitel võimaldab uus keskus pakke nii palju kiiremini käsitada, et kaubaveokid saavad varem laiali sõita.

"Kliendi jaoks tähendab see varasemat kauba kättesaamist, hinnanguliselt isegi kuni ühe tunni võrra," lisas Tael. Juuni alguses võttis DPD kasutusele moodsad käsiskännerid, mis võimaldavad kiiremat ja mugavamat infovahetust.

DPD Eesti AS kuulub 2004. aasta septembrist GeoPosti koosseisu. DPD Eesti kaudu saab saata pakke 23 Euroopa Liidu liikmesriiki, Eestisse jõuavad saadetised 21 euroliidu liikmesriigist.

19. augustil suleti Pariisis Defense tunnel üle 3,5tonnistele autodele. Teeremont kestab arvatavasti neli aastat.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt