Keskkonnaõigusabi saab nüüdsest tasuta

Ain Alvela 27. august 2008, 00:00

Tasuta õigusabi antakse selliste näidisjuhtumite puhul, mis aitavad leida lahenduse praktikas korduvalt esinenud probleemidele või juhtida tähelepanu puudujääkidel seadusandluses.

KÕKi keskkonnajuristi Kärt Vaarmari sõnul soovitakse aidata kaasa selliste olulise kaaluga juhtumite lahendamisele, mis aitaksid tulevikus mõnd küsimust paremini lahendada.

"Meil on plaanis iga juhtumit põhjalikult analüüsida ja kogu sellega seotud info avalikustada, et tulevikus saaksid ka teised neist õppida," selgitab Vaarmari. "KÕKi tasuta keskkonnaõigusabi taaselustab Eestimaa Looduse Fondi (ELF) tasuta keskkonnaõigusabi mudeli, millega said aastail 2002-2005 lahenduse nii mõnedki olulised juhtumid (näiteks Jämejala pargi või Laguja prügila juhtum)."

Õigusabi on võimalik saada looduskaitse, planeerimise, keskkonnamõju hindamise, välisõhu kaitse, keskkonnajärelevalve või keskkonnavastutusega seotud juhtumite puhul. KÕKi poole pöörduja peab olema valmis juhtumi lahendamisele ja oma õiguste kaitsmisele aktiivselt kaasa aitama, samuti selleks, et kogu info juhtumi kohta saab olema avalik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing