Ain Alvela • 26. august 2008
Jaga lugu:

Krimelte investeerib ehituslanguse kiuste

Tegemist oli lühikese aja jooksul kolmanda tootmisettevõtte ostuga. Juulis omandas Krimelte täielikult Taanis asuva isepaisuvaid tihendusteipe tootva ettevõtte Exadan Produktion ning mais V-Tempsi fassaadiplaatide tootmisüksuse.

Krimelte tegevdirektor Alar Salum märkis, et 2008. aasta kulgeb Krimelte jaoks hoogsalt laienedes, sest Elastra on kolmas ettevõte, mille Krimelte ettevõtete grupp endaga liitis.

"Oleme otsinud võimalusi Penosil tootevaliku laiendamiseks," põhjendas Salum tehtavate investeeringute vajadust. "Elastra ehituskeemiatooted ning Exadan Produktioni tihendusteibid täiendavad tootevalikut väga hästi ning annavad ettevõtte arengule hoogu juurde."

Salum lisas, et näeb Elastra spetsiifilistes ehituskeemiatoodete müügis suurt potentsiaali. Aja jooksul on plaanis Elastra kaubamärk välja vahetada ning koondada kõik tooted Penosili kaubamärgi alla.

Elastra Kattematerjali AS on keskendunud põhiliselt spetsiifiliste, vee baasil ehitusotstarbeliste segude, nagu mastiksid, dispersioonid ja impregneerimisvahendid, tootmisele. Toodangu hulka kuuluvad ka vesialusel sise- ja välisvärvid, epoksüvärvid ning lakid.

Juulis omandatud Taanis asuva ning isepaisuvaid tihendusteipe tootva ettevõtte Exadani tooteid kasutatakse akna- ja uksekonstruktsioonide, fassaadide ja paneelidevaheliste vuukide tihendamiseks.

Mais omandatud V-Tempsi fassaadiplaatide tootmisüksuse ostuga läksid Krimelte ettevõtete gruppi kuuluvale Impextrale üle ka kõik õigused kaubamärgile Tempsi-plaat ja Tempsi-Colour. Lisaks ostis grupp Leedu firma UAB Vilsoplat koos tervikvaraga. Viimane tegeleb kivipinnatud ja värvitud fassaadiplaatide tootmise ja turustamisega Leedus.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas