Miljoni inimese pangadokumendid müüdi kogemata maha

27. august 2008, 17:38

Suurbritannias müüs andmetöötlusettevõtte
ekstöötaja eBay`s 35 naela (687 krooni) eest maha vana arvuti ega mõelnudki
sellele, mis oli jäänud kõvakettale.

Võrguoksjonilt arvuti ostnud Andrew Chapman avastas üllatusega sealt umbes miljoni Royal Bank of Scotland`i, NatWest`i ja American Express`i kliendi andmed, kirjutas Daily Mail.

Müüja oli varem töötanud andmetöötlusfirmas Mail Source. Kõvakettale olid jäänud muude andmete seas kontonumbrid, telefoninumbrid, klientide allkirjad ja hulk muid andmeid, millele kolmandad isikud ei tohiks ligi pääseda. Ettevõtte kinnitusel ei ole andmeid pahatahtlikult lekitatud. “Usume tegu olevat inimliku eksitusega,” teatas ettevõtte esindaja ajalehes Guardian ning lubas taolisi asju edaspidi piinliku hoolega vältida.

Arvuti oli varem teeninud Mail Source`i keskarhiivis Essexis. Mail Source on Graphic Data tütarettevõte, viimane skaneerib Briti rahandusettevõtete paberdokumente ja säilitab neid digitaalselt. Esialgseil hinnanguil peavad kõik selle juhtumiga seotud kliendid välja vahetama oma krediitkaardi ja pangakonto. Panku oodatakse pöörduvat asjasse segatud klientide poole. Juhtumis on alustatud riiklikku uurimist. Andrew Chapman, 56 aastane IT-mees Oxfordist, tagastas masina algsele omanikule.

Antud ning teised sarnased juhtumid on Suurbritannias aidanud pöörata tähelepanu riskidele, mis kaasnevad pruugitud raudvara müügiga. Hoolimatusest või oskamatusest satub nii valedesse kätesse tohutu hulk andmeid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2008, 17:38
Otsi:

Ava täpsem otsing