Näitlejate reise asub uurima siseaudiitor

Kadri Jakobson 28. august 2008, 00:00

Kultuurkapitali nõukogu ei leidnud näitlejate reisimises, olgugi et selleks on esitatud paketireiside arveid, kokkuvõttes midagi taunimisväärset. Kas esitatud aruanded näitavad sihipärast rahakasutust, selgitab nõukogu tellitud siseaudit, mis valmib tuleva aasta jaanuaris.

"Kindlasti ei ole toetatud turismireise, sellest saime kõik asjast ühtemoodi aru," ütles kultuuriminister Laine Jänes pärast nõukogu laialiminekut. Samas soovib nõukogu Jänese sõnul edaspidi saada rohkem ja tihedamini ülevaadet taotlustest ja aruannetest.

Kas reisi jaoks võivad raha küsida ka ooperisolistid, balletitantsijad, kõikide teiste valdkondade esindajad?

"Jah, absoluutselt kõik! Kõikidel sihtkapitalidel on võimalik reisitoetus," lausus Jänes.

Küsimusle, kas vaatamisväärsustega tutvumine, Seine'i jõel laevaga sõitmine ja Montmartre'il jalutamine on erialane sõit, vastas Jänes: "Selle otsustab audiitor. Kui kõik need seitse inimest (näitekunsti sihtkapitali nõukogu - toim) on otsustanud, et üks või teine reis vajab toetust ja see on oluline näitleja, muusiku või kunstniku enesetäiendamiseks. Neid põhimõtteid me ei muutnud."

Rahandusministeeriumi esindaja nõukogus Märt Kivine ütles, et kui audit leiab, et taotletud raha pole kasutatud sihtpäraselt, vaadatakse üle põhimõtted.

Kultuurkapitali nõukogu otsustas ka, et 2005. ja 2006. aastast pärit võlad antakse üle inkassofirmadele, kes neid sisse hakkavad nõudma. "Ilma igasuguse möönduseta saadetakse need inkassosse. 2007. aasta võlglastega vaadatakse esmalt üle kirjavahetus ning seejärel otsustatakse," lisas Jänes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing