Silvia Kruusmaa • 27. august 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Seli uus Tasku keskus trotsib raskeid aegu

Seli sõnul püüab uus kaubanduskeskus Tasku pigem täiendada Tartu kaubandusturgu kui olemasolevatelt kaubanduskeskustelt kliente ära tõmmata. "Jälgisime oma kontseptsiooni kokkupanekul, et meil poleks neid brände, mis on Kaubamajal ja Lõunakeskusel, et täiendada turgu. Meie konkurendid pole Tartu Kaubamaja ega Lõunakeskus, vaid Tallinn. Et inimesed ei peaks osa brändide järele Tallinna minema ega läheks Tallinna kinno," ütles Seli, rõhutades, et uus keskus pakub ka vaba aja veetmise võimalusi, näiteks suurt kinosaali.

Puusepp märkis, et Tasku ei alusta just kõige paremal ajal. "Pikas perspektiivis pole väga tähtsust, kas praegu on halvem või parem aeg. Aga kahtlemata on praegu raskem. 2007. aasta teisest poolest on jaekaubanduse kasv pidurdunud. 2008. aasta esimese poolaasta kasv on jooksevhindades olnud 8% ja suur osa sellest kasvust on tulnud toidukaubasektorist. Sellisel kaubandusel nagu Taskus pole praegu kõige paremad ajad," rääkis ta.

Puusepa sõnul on praegu Tartus nõudlust kauplemispindade järele, Kaubamajal on näiteks rendiootejärjekorrad.

Puusepp leiab, et uuele täismõõdus kaubamajale Eestis ruumi ei ole, samas ärikeskusi nagu Tasku tuleb tema sõnul kindlasti veel juurde.

Ka Kaubamaja kontserni kuuluva ABC Kinga kauplus võtab koha sisse Tasku ärikeskuses.

Seli ei usu, et jahedamad ilmad majanduses inimeste tarbimisisu on ära ajanud. "Pigem kehtib see investeerimise ja laenusaamise puhul, tarbijate kohta sellist infot pole. Tehakse mõistlikke tarbimisotsuseid ja usun, et ostetakse pigem korralik asi kui kehvem asi. Mina seda hirmu ei tunne."

Taskul on praegu üle poolte pindadest lepingutega kaetud. Kaubanduspinnad on kõik täis müüdud, samas pooled büroopindadest on veel vabad. "Huvilisi on palju, aga lepinguid pole veel sõlmitud," ütles Seli.

Tasku ärikeskuse üürihind on Tartu kesklinna kohta suhteliselt kõrge, kuid keskuse asukoht ja eksklusiivsus samas väga head ning uus ja eksklusiivne ongi tavapärasest kallim.

Kohe hoone valmimisel Tartu tingimustes selliseid ruume täis ei saa, see võtab natuke aega. Arvatavalt leitakse üürnikud umbes aastaga.

Eksklusiivsete büroopindade järele pole Tartus kunagi väga suurt nõudlust olnud, pigem ületab pakkumine nõudlust.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt