Euroopa vananeb poolsajandiga kiirelt

28. august 2008, 07:36

Aastal 2060 elab Eestis 206 000 inimest
vähem kui praegu, sest nii Eesti kui teiste uute Euroopa Liidu liikmesriikide
rahvastik väheneb järgneva poole sajandi jooksul jõudsalt, tõmmates alla kogu
Euroopa rahvaarvu.

Ida-Euroopa riikidest kaotavad järgneva poolsajandi jooksul rahva arvus enim Bulgaaria, Läti, Leedu, Rumeenia, Poola, Eesti ja Ungari, annab teada Eurostati nädala alguses avaldatud Euroopa Liidu (EL) riikide elanikkonna demograafilise perspektiivi prognoos, kirjutas postimees.ee.

Nimetatud riigid on ka ainsad, mille rahvastik väheneb kogu perioodi jooksul, kokku väheneb rahvastik 14 riigis ja kasvab 13s.


Ida-Euroopa rahvaarvu vähenemist selgitab rahvastikuteadlane Allan Puur Eesti Demograafia Instituudist suure ühiskondliku muutusega, mis tõi kaasa käitumismallide muutumise. "Üks neist on sünnitamise ajastus, varem loodi pere väga noorelt, lisaks ennustatakse Lääne-Euroopale võrreldes Ida-Euroopaga suurt sisserännet, erinevus 2060. aastal peegeldab praegust seisu, kus Lääne-Euroopa saab rahvast rände tõttu rohkem juurde," märkis Puur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2008, 13:18
Otsi:

Ava täpsem otsing