Mari Hiiemäe • 28. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti nüüdisdžässi ülevaade ühe kontserdiga

Traditsioonilise avajämmi asemel, millega Eesti Jazziliit viimastel aastatel sügiskuu saabumist ja ühtlasi kontserdihooaja algust on tähistanud, toimub tänavu suurejooneline džässigala kolmes Eesti linnas. Džässiparaadist võtab osa muljetavaldavalt palju tegusaid Eesti džässimuusikuid.

"Kuna algav hooaeg on juba viies, tekkis mõte seda väikest juubelit tavapärasest suuremate kontsertidega koos tähistada," rääkis Eesti Jazziliidu esimees Jaak Sooäär idee tagamaadest lähemalt.

Esinejaid on nimekirjas tõesti palju. Kahe poolega õhtuprogrammi mahub 12 ansamblit kokku 39 muusikuga, oma muusikat esitavad Tõnu Naissoo, Villu Veski, Jaak Sooäär, Raivo Tafenau, Tanel Ruben, Sofia Rubina, Helin-Mari Arder, Kristjan Randalu, Brian Melvin, Mare Väljataga kvintett jt.

Kuna programm on tihe, jagub igale bändile aega üheks-kaheks looks. Esinejate kiire vaheldumine annab üritusele hea hoo. "Kontsert pakub ülevaadet Eesti džässi tuntumatest tegijatest ning peaks sobima igale hea muusika sõbrale," arvas Sooäär.

Estonia kontserdi õhtujuhiks on Guido Kangur, kes on ise ennast suureks džässisõbraks nimetanud.

Eriline on ka Rakvere kontsert - nimelt saab sellest ETV vahendusel telesaade.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt