Eesti nüüdisdžässi ülevaade ühe kontserdiga

Mari Hiiemäe 29. august 2008, 00:00

Traditsioonilise avajämmi asemel, millega Eesti Jazziliit viimastel aastatel sügiskuu saabumist ja ühtlasi kontserdihooaja algust on tähistanud, toimub tänavu suurejooneline džässigala kolmes Eesti linnas. Džässiparaadist võtab osa muljetavaldavalt palju tegusaid Eesti džässimuusikuid.

"Kuna algav hooaeg on juba viies, tekkis mõte seda väikest juubelit tavapärasest suuremate kontsertidega koos tähistada," rääkis Eesti Jazziliidu esimees Jaak Sooäär idee tagamaadest lähemalt.

Esinejaid on nimekirjas tõesti palju. Kahe poolega õhtuprogrammi mahub 12 ansamblit kokku 39 muusikuga, oma muusikat esitavad Tõnu Naissoo, Villu Veski, Jaak Sooäär, Raivo Tafenau, Tanel Ruben, Sofia Rubina, Helin-Mari Arder, Kristjan Randalu, Brian Melvin, Mare Väljataga kvintett jt.

Kuna programm on tihe, jagub igale bändile aega üheks-kaheks looks. Esinejate kiire vaheldumine annab üritusele hea hoo. "Kontsert pakub ülevaadet Eesti džässi tuntumatest tegijatest ning peaks sobima igale hea muusika sõbrale," arvas Sooäär.

Estonia kontserdi õhtujuhiks on Guido Kangur, kes on ise ennast suureks džässisõbraks nimetanud.

Eriline on ka Rakvere kontsert - nimelt saab sellest ETV vahendusel telesaade.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing