ÄP fototoimetus • 28. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Turismiuudised

Nokia mobiilides kasutatavasse tasuta kaardirakendusse Nokia Maps tuleb ka Lonely Planeti reisijuhtide sisu. Reisijad saavad osta ja alla laadida linnade reisijuhte ning saada teavet ka reisimise ajal.

Infot on rohkem kui 100 sihtkoha kohta. Allalaadimisi saab teha telefoni menüüs lisateenuste alajaotuses "Juhised", see maksab 125 krooni. Nokia Maps 2.0 kasutab firmade Navteq ja TeleAtlas vektorkaarte, sealt leiab enam kui 200 riigi kaardid, millest üle 70 on navigeeritavad. Kaarte saab mobiiliühenduse abil alla laadida.

Eile sai moodsama kuue reisiportaal reisijutud.com, mis alustas internetis reisilugude jutustamist 1997. aastal.

Täienes ka sisu. Portaalis hakkavad ilmuma e-raamatud, mida on lihtne veebis lehitseda või prinditult kaasa võtta. Esimese e-raamatu teema on GPSid. Samuti on uues veebis eraldi hotelliarvustused koos piltidega maailma ja Eesti öömajadest, seda lihtsatest matkamajadest lukshotellideni.

Matkaradade andmebaasist leiab Google'i suurendatava kaardi, pildialbumi ja lühikirjelduse. Kaardile kantud teekonnad on veebilehe reisijutud.com matkajajad läbi käinud.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt