Haiglad ei kipu patsiente kahekordse tasuga karistama

Mariliis Pinn 29. august 2008, 07:58

Arstivisiidile etteteatamata mitteilmunuid
saab esmaspäevast karistada järgmisel korral topeltvisiiditasu nõudmisega,
haiglad ei kipu aga seda võimalust kasutama.

1. septembrist ehk juba esmaspäeval jõustub ravikindlustuse seaduse muudatus, mille kohaselt saab haigla nõuda topeltvisiiditasu patsiendilt, kes ei ilmu arsti vastuvõtule kohale ega teata sellest vähemalt 24 tundi ette, kirjutas Postimees.

Ida-Tallinna keskhaigla turundusjuht Svea Talving lausus, et nende haiglas pole nn visiidi shy;trahvide kasutamise otsust vastu võetud, kuigi 13 protsenti visiidile registreeritud inimestest jätab tulemata, abi loodab Ida-Tallinna keskhaigla aga iPatsiendi süsteemist, kus endale aja broneerinud patsiendile saadetakse SMSi teel meeldetuletus visiidi kohta.

Tartu Ülikooli Kliinikumi avalikkussuhete juhi Kristi Taeli sõnul paluvad nad oma patsiente, et nad annaksid teada, kui ei saa visiidile tulla, ning on selleks käivitanud eraldi telefoniliini, mis on probleemi leevendada aidanud.

Postimees ei suutnud eile tuvastada ainsatki raviasutust, mis hakkaks tegelikult trahve kehtestama. Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eli Lilles lausus selle kommentaariks, et seaduseparandus pakub haiglatele ainult võimaluse topeltvisiiditasu nõud shy;miseks, ent ei kohusta neid seda tegema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2008, 07:59
Otsi:

Ava täpsem otsing