Tudengite nappus seab kõrgkoolid raskustesse

Mariliis Pinn 30. august 2008, 11:27

Järgmise nelja aastaga
väheneb gümnasistide arv ligi 10 000 võrra, seega jääb vähemaks ka tudengeid,
mis nõuab kõrgkoolide töö ümberhindamist.

Aastaks 2015 kahaneb üliõpilaste arv praeguselt 68 000-lt hinnanguliselt ligi 50 000-le, kirjutas Postimees.

Tallinna Ülikooli (TÜ) rektori Rein Raua sõnul on üliõpilaste hulga vähenemine eesti kõrgharidusele suur väljakutse. «Ülikoolide roll peab mõnevõrra muutuma,» rääkis Raud, «kõrgkoolid peavad hakkama suuremat rõhku panema teaduslikule uurimistööle.» Raud lisas, et ülikoolid hakkavad üha enam rahvusvahelisustuma.

Tartu Ülikooli rektori Alar Karise sõnul on vähenev abiturientide ja suurenev välisüliõpilaste arv Euroopas üldine tendents ja tema hinnangul on Eestis kõrgkoole liiga palju. «Meil on üle 30 kõrgkooli, sellise arvu juures ei suudeta tagada kvaliteeti,» ütles Karis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. August 2008, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing