Homme heisatakse Eesti lipud

Mariliis Pinn 31. august 2008, 11:29

Homme, 1. septembril on Eestis lipupäev.
Teadmistepäeva puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse
asutused ning avalik-õiguslikud organisatsioonid. Sinimustvalge lipu võivad
heisata ka kõik teised.

1. septembril algab traditsiooniliselt koolides õppetöö. Vastavalt Eesti lipu seadusele tervitab sinimustvalge lipp kooliskäijaid igal koolipäeval.

Eesti lipu heiskamisel tuleb jälgida, et lipp oleks puhas ja terve ning vastaks etalonile. Lipud heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul, kuid mitte hiljem kui kell kümme õhtul. Kui lippu ei langetata, tuleb hoolitseda, et see oleks pimedal ajal valgustatud.

Eesti lipu heiskamisel koos mõne muu lipuga peavad lipud olema võrdse laiusega ja heisatud eraldi seisvatesse võrdse pikkusega lipuvarrastesse või -mastidesse ning asuma ühel kõrgusel. Koos heisates peab Eesti lipp olema auväärsemal kohal – see tähendab, et lipurivi tagant vaadatuna asetseb Eesti lipp teistest lippudest paremal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. August 2008, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing