Jaapanlaste mäng puupulkadega

Urmas Oja 01. september 2008, 00:00

Just selle mängu produktina mõjub maja mäenõlval. See on juba ammu selge, et jaapanlastele meeldivad väikesed pinnad ja lihtsa, ent läbipõimunud struktuuriga ruumid.

Nüüd on pinnale ilmunud midagi jaapanlaste endigi jaoks radikaalset. Seedripalkidest maja puiduärimehele, mis paistab hunniku täisnurkadesse arranžeeritud pilbastena nagu mõni sürrealistlik arhitektuuriinstallatsioon pärast mõningast kohendamist. Sellest hoolimata on hoones (seda sõna on siin kuidagi kahtlane kasutada) olemas kraanikauss, magamispind jms.

Tegemist pole mingi naljanumbriga, vaid filosoofiliselt põhjendatud eksperimendiga. Klotsimaja ongi nagu üks versioon selles alulkirjeldatud mängus tekkivast tornist. Üks versioon sellest, kuidas me mateeriat organiseerida saame. Sellena on majake puhtalt oma idee manifest.

Lõpuks seisab see koos vaid üksteise peale laotud palkide enese raskuse toel. Tekkinud avad on suletud klaasiga ja majal on ka uks!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing