Licht: enne ülikooli minekut võiks teada, kelleks saada tahad

Mariliis Pinn 01. september 2008, 15:34

ASi Viru Õlu peadirektor Ott Licht arvab,
et noored peaksid enne ülikooli pürgimist teadma, mis neid huvitab ja kelleks
saada tahavad.

„Esimene mõte, mis pähe tuli, oli et 5-10 aastat tagasi tahtsid kõik rahvusvahelist ärijuhtimist õppida, pärast ei teadnud isegi, mis spetsialist neist sai. Tööandja juures on rohkem hinnas heast koolist IT-tausta ja rahvusvahelise kogemusega spetsialist. Head spetsialistid on alati hinnas, mingu hästi või olgu majanduslangus,“ vastas ta tänasele päevaküsimusele, mida soovitaksite noortel õppida.

Licht pani noortele südamele, et nad juba keskkoolis mõtleksid välja, kelleks nad saada tahavad. „Mingi eriala lõpetatakse, aga ei teata, kelleks saada tahetakse ja huvi eriala vastu tekib alles õppimise ajal. Abituriendid võiksid juba teada, et temast saab finantsist, insener, IT-spetsialist. Mitte, et rahvusvaheline ärijuhtimine sobib kõigile,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2008, 15:34
Otsi:

Ava täpsem otsing