Miilits tappis Kremli-vastase portaali omaniku

Hille Tressum 01. september 2008, 16:23

Möödunud pühapäeval vahistamise käigus
tappis miilits Venemaa Kaukaasia-poliitikat tugevalt kritiseerinud veebilehe
ingushetiya.ru omaniku Magomed Jevlojevi.

Venemaa agressiivset poliitikat Kaukaasias kritiseeriva veebiväljaande omaniku Megomed Jevlojevi lasi maha Ingušši Vabariigi miilits pärast tema vahistamist, vahendas The Moscow Times.

Sõltumatu portaali omanik Jevlojev arreteeriti Magasi lennujaamas. Kohalike võimude andmeil leidis intsident aset miilitsaautos, millega Jevlovi jaoskonda ülekuulamisele toimetati. Nimelt olevat Jevlojev - jurist ja endine Inguššia prokuröri büroo uurija - hakanud miilitsale vastu ja autos tekkinud kähmluse käigus tulistas üks miilitsatest meest kogemata pähe.

Vene paremjõudude liit aga ei usu ametlikku versiooni mehe tapmisest ning nõuab juhtumi kiiret uurimist. Liit nõuab ka süüdlaste karistamist olenemata nende ametikohast, on kirjas partei koduleheküljele riputatud avalduses. Paremjõudude liit kahtleb tapmise ametlikus versioonis ja usub, et mõrva taga on poliitilised motiivid.

Inguššia miilitsa esindaja sõnul taheti Jevlojevit üle kuulata seoses tänavu Vene linnas Nazranis toimunud plahvatusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2008, 23:13
Otsi:

Ava täpsem otsing