Orkaan Gustav võttis hoogu maha

01. september 2008, 18:51

Orkaan Gustav on Ameerika Ühendriikidele
lähenedes nõrgenenud teise kategooria tormiks.

Täna õhtul kella üheksa paiku võib torm jõuda Ühendriikide rannikule New Orleansi lähedale, teatas Reuters. Ameerika rahvusliku orkaanikeskuse teatel ei pruugi Gustav enam orkaaniks tugevneda, sellest hoolimata kardetakse, et torm räsib raskelt New Orleansi kaitsetamme.

Toornafta hind New York Mercantile Exchange elektroonilisel turul odavnes tänu tormi vaibumisele 2,3%. Toornafta barrel maksab hetkeseisuga 112,8 dollarit ehk veidi üle 1204 Eesti krooni, kirjutas analüütik Kristjan Kaar LHV Finantsportaalis.

Nafta hind tõusis enam kui ühe dollari pärast seda, kui energiafirmad on sulgenud Mehhiko lahel naftatootmise troopilise tormi lähenedes. Analüütikud on öelnud, et Gustav võib põhjustada regiooni naftapuurtornidele rohkem kahju kui orkaan Katriina aastal 2005.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2008, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing