1. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Skype'i investor ei jõudnud enam Taani tasuta lehte ülal pidada

Üks Skype investoritest Morten Lund ostis jaanuaris tasuta Taani ajalehe Nyhedsavisen, kuid täna teatati lehe sulgemisest, mis teenis mullu 334 miljonit Taani ehk ligi 700 miljonit Eesti krooni kahjumit.

Eile öösel said Taani tasuta ajalehe Nyhedsavisen töötajad investorilt Morten Lundilt e-maili vabandusega, et ajaleht lõpetab tegevuse.

Ettevõte kaotas 2007. aastal 334 miljonit Taani ehk 698 miljonit Eesti krooni, kirjutas nyhederne.tv2.dk. Islandi ettevõte Baugur Group alustas ajalehe väljaandmist 2006. aasta oktoobris, kuid selle aasta jaanuaris müüdi leht Morten Lundile.

Lund üritas ajalehte kaasata rohkem investoreid ning leidis lisainvesteeringuid 100 miljoni DDK ehk ca 200 miljoni Eesti krooni eest, kuid sellest ei piisanud. Lund otsustas lehe kinni panna, kuna jõudis arusaamale, et jaanuaris tehtud investeering ei hakka iial kasumit teenima.

Nyhedsavisen oli üks suurim päevaleht Taanis, mille trükiarv oli 551 000 eksemplari päevas.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt