Väikefirma toob veokid Tartu teele tagasi

Mariliis Pinn 02. september 2008, 07:51

Väike Tartu firma, millel on vaid viis
veoautot, surus maanteeameti põlvili ja suurte veomasinate sõidukeeldu
Tallinna–Tartu teel niipea ei tule.

Jaanus Lauri juhitud firmal Revo Auto on Tartu lähedal Laevas väike kruusakarjäär, möödunud aasta detsembris suri aga tema ettevõtte tegevus välja, sest reedeti ei tohtinud enam Laevast Tartu poole veoautoga sõita, kirjutas Postimees.

Maanteeameti juhid lootsid tiheda liiklusega maanteel liiklusõnnetusi vähendada, keelates reedesel päeval suurte autode liikluse ning aprillini kestnud eksperiment oli sedavõrd edukas, et ka selle aasta 1. oktoobrist taheti pikkade ja suhteliselt aeglaste veomasinate liikumine keelata.

Lauri kaebus õiguskantslerile lükkas keelu väljakuulutamise teadmata ajaks edasi ning Teder leidis oma vastuses, et liikumispiirang takistab ettevõtlusvabadust, aga samas võib seda ka teha, kui see üldist kasu toob, ainus «aga» kogu asja juures oli see, et Tederi meelest pole selliste piirangute jaoks sobivat seadusesätet.

Majandusministeeriumi teedeosakonna juhataja Ain Tatter ütles eile, et lähipäevil valmib sõidupiirangute seaduseparanduse eelnõu, aga selle jõustamiseni riigikogus läheb veel ilmselt kuid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2008, 10:57
Otsi:

Ava täpsem otsing