Nestor: meedia on riigieelarve advokaat

03. september 2008, 18:29

Riigikogu sotsiaaldemokraatide liige Eiki
Nestor esitab riigieelarve tegijaile süüdistuse, et nad on pealiskaudsed,
emotsionaalsed ning kasutavad meediat kui erilist advokaati.

"Valdavas ülekaalus järgmise aasta eelarve käsitlemisel on kahjuks pealiskaudsus, emotsioonid või eelarvetaotluste kaitsmine meedia, kui erilise advokaadi abil. Taavi (Veskimägi IRL- toim) aga tõsise inimesena kirjutab aiast ja mitte august selles," kirjutab Nestor oma ajaveebis.

Nestor pakub välja omalt poolt neli punkti, kuidas riigieelarvet tuleks teha.

Nestori ettepanekud on järgmised:

- valitsus leiab katteallikad puuduva nelja miljardi krooni leidmiseks, millega tagatakse jõudmine seni kehtinud eelarvekava piirnumbrini. Selleks tuleb poliitikutel käituda riigimehelikult, millestki loobuda, midagi paremasse tulevikku lükata. Seejuures mitte halada ja partneritele näpuga näidata;
- valitsus vaatab kriitilise pilguga üle ministeeriumite eelarvetaotlused, kärbib sealt, kust võimalik ja jätab kärpimata sealt, kust võimatu. Suure tõenäosusega selgub, et puudu jääb veel neli-viis miljardit krooni;
- valitsus langetab otsused viimati mainitud kulutuste rahastamiseks. Seejuures ei peaks häbenema terade võtmist ka salvest kui peos jooksvatest teradest puudu jääb.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2008, 18:29
Otsi:

Ava täpsem otsing