Kena raputus igavas börsipäevas

Tarvo Vaarmets 04. september 2008, 00:00

Eilse päeva börsitaariks Tallinnas tõusis üle kuu aega lennukaid liikumisi näidanud Baltika. Rõivakontserni augustikuu müügitulemused olid investoritele sedavõrd meeltmööda, et aktsia virutati koguni üle kaheksa protsendi eelmisest sulgemishinnast kõrgemale. Teatavasti kosus Baltika lõppenud kuu käive 22% jagu. Korralikus edenemises nägid investorid positiivset signaali tuleviku kohta.

Päeva suurima käibe eest hoolitsesid aga Tallinna Kaubamaja aktsiatega tehinguid teinud investorid. Kõigest nelja ostu-müügiga koguti käivet üle 10 miljoni krooni.

Nädalat suurte liikumistega alustanud Tallink näitas eile aga rahunemise märke, mille tagajärjel kosus Läänemere kuningettevõtte väärtpaberi hind 1,5% jagu, kindlustades sellega oma positsioone pealpool 10 krooni.

Tallinki jaoks toimuvad praegu üleilmses majanduses ilusad arengud: nafta hind on oma tipust tugevasti langenud, mis tõmbab kokkuvõttes alla ka laevahiiglase kulusid, samuti on stabiliseerumas intressimäärad, mis tähendab, et ka suure laenukoormusega Tallink võib veidi kergemalt ohata. Kui kulude poolega on asjalood paremaks minemas, siis teisalt ei saa sama öelda tulude kohta - jahtuv majandus võtab siit oma.

Eelkõige tänu Eesti Telekomi ja Tallinki turuväärtuse kerkimisele, pressis ennast eile 0,17% jagu suuremaks ka kogu börsi liikumist kajastav OMXT indeks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing