Eestis töötatakse nädalas ca 2,1 tundi rohkem kui vanas Euroopas

04. september 2008, 14:59

Euroopa Elu- ja Töötingimuste Parandamise
Fondi töötunde kajastavast uuringust selgub, et lõhe ida-ja lääne-eurooplaste
töötundide vahel on jätkuvalt suur. Eesti 40tunnise töönädalaga võrreldes
töötatakse vanas Euroopas nädalas keskmiselt kaks tundi vähem.

Vanade ELi liikmesmaade töötajate töönorm on keskmiselt 37,9 tundi nädalas, 12 uue ELi liikmesmaa töötajatel aga 39,6 tundi nädalas, ehk 1,7 tundi rohkem vastavalt 2007. aastal liikmesriikides kollektiivselt kokkulepitud töötundidele. ELi riikide keskmine kollektiivselt kokku lepitud tööaja norm on 38,6 tundi nädalas, teatas fond.

Lisaks üldistele normidele selgus Eurostati andmetest, et tegelik nädalane töötundide arv oli 2007. aasta IV kvartalis kõrgeim Rumeenia (41,7 tundi), Bulgaaria (41,7 tundi) ja Suurbritannia (41,4 tundi) töötajatel. Kõige vähem töötavad Prantsusmaa (37,7 tundi), Itaalia (38,4 tundi) ja Taani (38,6 tundi) töötajad.

Eesti töötajate tegelik nädalane töötundide arv on aga 40,7 tundi, mis on keskmiselt tunni võrra vähem Euroopa kõrgeima töötundide arvuga riikide Bulgaaria ja Rumeenia töötajatest, kuid märkimisväärsed kolm tundi rohkem madalaima töötundide arvuga Prantsusmaast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 14:59
Otsi:

Ava täpsem otsing