Villu Reiljan homme kohtu ees

Mariliis Pinn 04. september 2008, 08:00

Homme algab Harju Maakohtus istung, kus
süüdistatavate seas on ka endine keskkonnaminister Villu Reiljan.

Reiljanit süüdistatakse suures ulatuses pistise nõudmises, tema advokaati Tarmo Silda pistise vahendamises ja ärimees Aivo Pärna pistise lubamises.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt nõudis Villu Reiljan keskkonnaministrina Tallinnas Rävala pst 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Tarmo Silla vahendusel ASi Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist, kirjutas Maaleht. Keskkonnaministeerium oli Rävala pst 8 asuva hoone müügi otsustanud 2006. aasta märtsis, müüki nõustas Tarmo Sild.

Süüdistuse järgi saanuks Aivo Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala 8 kinnisasja omandada soovitud tingimustel. Rävala puiestee 8 kinnisasja ostu-müügi leping sõlmiti paremuselt kolmanda pakkumise teinud ASi Wipestrex Grupp ja ministeeriumi vahel 2006. aasta 31. augustil. Selleks ajaks olid tagasi lükatud nii esimene kui teine pakkumine. Põhjusena, miks seda tehti, nähaksegi raha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 08:00
Otsi:

Ava täpsem otsing