Augustikuu raketid vahetasid suunda

Tarvo Vaarmets 05. september 2008, 00:00

Olukord Tallinna börsil on viimase kuu aja sündmustega võrreldes veidi muutumas - järsk tõus on asendunud mõningase närvilisusega. Nii oli ka eile - augustikuu raketid, nagu näiteks Baltika, Ekspress Grupi ja Olympic EG aktsiad toppisid langevarjud selga ja hüppasid neid viimastel nädalatel üles viinud süstikust välja. Nii oligi suurimaks langejaks eile meie kodubörsi ainuke meediaettevõte pea kümnendikulise turuväärtuse kaotusega, kasiinokett andis järele veidi üle kuue ja rõivakett üle kolme protsendi. Kas allapoole liikumine saab ka jätku või korjatakse langevarjurid uuesti ülesliikuvale lennumasinale, näitab aeg. Kuna makrokeskkonnas midagi ilusamaks ei ole läinud ja pole isegi vihjed, et ilu kusagilt paista võiks, siis on raske uskuda, et augustikuu korduks emotsioonide abita ka septembris või oktoobris. Pigem ootaks allaminekut või vindumist. Loodetavasti ma eksin, aga kahjuks ei näe ma tõesti praegu jätkusuutlikku börsi tõstvat tungrauda.

Olympicu järele tõid päeva teise käibe Tallinki aktsiatega tehtud tehingud, mille tulemusel peatus laevakontserni väärtpaberi hind napilt pealpool kümmet krooni.

Üsna aktiivselt kaubeldi ka Merkost lahku löönud Järvevana aktsiatega, mistõttu viimase hind hüppas koguni 13% ülespoole. Lisaks Järvevanale näitasid pisikest plussi ka Tallinna Vee ja Eesti Telekomi väärtpaberid. OMXT indeks langes 1,01%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing