4. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Onu Remus avab Rakveres hooaja

"Onu Remuse lugude" lavastaja Jaanika Juhansoni sõnul on need naljakad lood temagi lapsepõlve oma jälje jätnud. "Meie lavastuses on kõik tuntud juhtumid ja tsiteeritavad hüüdlaused ilusti sees," lubab ta ning lisab, et usutavasti leidub selles meeldivaid üllatusi ka kõige paadunumatele fännidele.

Kuigi lavastus on adresseeritud lastele, peaks sellest oma iva leidma ka iga täiskasvanu. "Iva, et kui ka aeg-ajalt üksteise kanad pihta pannakse või seljakarvu põletatakse, on siiski olemas ka need hetked, kus üksmeeles koorekommipaja ääres saab istuda," toob Jaanika Juhanson näite.

Joel Chandler Harrise aegumatud loomajutud on Rakvere laval leidnud uue kuue Urmas Lennuki dramatiseeringus.

Jänkuonu rollis astub lavale Toomas Suuman, kellele sekundeerib Margus Grosnõi Rebaseonuna. Teistes osades on teatri raudvara Helgi Annast, Volli Käro ja Erik Ruus ning külalisena Indrek Apinis. Mängulise ja värvika lavamaailma on loonud kunstnik Mihkel Ehala, valguskunstnik Priidu Adlas ja kostüümikunstnik Liisa Soolepp. Originaalmuusika autor ning helikujundaja on Tarmo Kesküll.

Rakvere teatri hooajale lausutakse pidulikud avasõnad teatrimaja suures saalis pool tundi enne etenduse algust. Kell 17 on kõik suured ja väikesed teatrisõbrad oodatud Rakvere keskväljakule, kus mängitakse ja jagatakse auhindu. Päeva lõpetab Eesti Jazzi Gala teatrimaja suures saalis.

Autor: Ülle Hallik

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt