Jääsalatit tohib kiiritada

05. september 2008, 19:30

USA toidu- ja ravimiamet on andnud loa
toiduainetootjaile kiiritada spinatit ja jääsalatit radioaktiivse kiirgusega
doosis kuni 4 kilogreid. Asja eesmärk on kiiritamise teel saada lahti
kahjulikest bakteritest.

Juba 2000. aastal on amet andnud loa kiiritada looma ja linnuliha ning mune ning veel mõningaid toiduaineid. Tarbijakaitserühmitused ei ole selliste kiiritatud toiduainetega sugugi rahul, kuigi sellise töötluse läbinud toodetel peab peal olema vastav erimärgistus või kiri, et toode on enne müügilejõudmist käinud kiirituskeskuses.

Ka salatitootjad ise on väljaandes USA Today väljendanud seisukohta, et hoolimata loast ei tule kiiritatud salatid veel lähiajal müügile, sest kiirituskeskuste ehitamine on kulukas ega tasu end ära. Lisaks lühendab värske salatikraami kiirituskeskusse vedamine seda aega, mil seda saab värskena letile panna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2008, 10:32
Otsi:

Ava täpsem otsing