Maksudega laveerinud kalaärimees tegi riigiga kokkuleppe

05. september 2008, 17:10

Ulatuslikus maksupettuses süüdistatud
Peipsi põhjapiirkonna ühe suurema ettevõtte Peipsi Grupp endine omanik ja
kauaaegne juht Paul Kärberg pääses kohtu alt pärast seda, kui nõustus riigi
tuludesse tasuma 100 000 krooni, kirjutas Põhjarannik.

Viru ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova süüdistas Kärbergi selles, et ta oli firma juhina jätnud aastatel 2000–2002 mitmesuguseid petuskeeme kasutades riigile tasumata makse ligemale 4,5 miljoni krooni ulatuses. Sel nädalal jõudsid Hlebnikova ja Kärberg kokkuleppele, et prokurör teeb taotluse kriminaalasja lõpetamiseks, kui kohtualune nõustub riigile maksma 100 000 krooni, Viru maakohtu eilse määrusega see taotlus ka rahuldati.

Omalt poolt loobus Kärberg ka võimalusest taotleda riigilt kompensatsiooni. Et tema kriminaalasja kohtueelne menetlemine oli veninud viie ja poole aasta peale, tegi Euroopa inimõiguste kohus tänavu suvel Eesti valitsusele ettepaneku tasuda Paul Kärbergile 4000 eurot ehk üle 62 000 krooni hüvitist varaliste ja mittevaraliste kahjude katteks.

Paul Kärberg ütles eile pärast pika protsessi lõppu Põhjarannikule, et ei teinud nendes episoodides, milles teda süüdistati, enda arvates midagi valesti. "Elu on selline, et maksuamet ja prokuratuur peavadki kontrollima, ning nüüd selgus, et suuri rikkumisi meil ei olnud," leidis Kärberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2008, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing