Tarbijate ühistu ostis oma juhi eramu

Mariliis Pinn 05. september 2008, 07:52

Eelmisel aastal müüs Haapsalu Tarbijate
Ühistu juht Raimond Lunev oma eramaja, mille hinnaks oli kinnisvaraportaalides
ligi neli miljonit krooni ja parasjagu uut kontorit otsinud ühistu otsustas oma
juhi maja ise ära osta.

Aastaid ühes ja samas ametis olnud Raimond Lunev ei pea oma maja müüki ühistule sugugi korruptiivseks, sest ühistu vajas uut kontorit, sest seni Haapsalu kaubanduskeskuse teisel korrusel asunud ühistu kontoriruumid takistasid sealseid laiendusplaane, kirjutas Postimees.

«Ma ei näe siin mingeid vastuolusid ega ebaeetilisust,» rõhutas Lunev, «see ei olnud ka tehing iseendaga, vaid ühistu nõukogu järelevalveorgan määras selle, kes ostis, ja tegi notaris tehingu.» Samas tunnistas Lunev, et tema ise pakkus nõukogule tõepoolest oma maja välja.

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni juhi Jaanus Marrandi sõnul peaks selliste juhtumite puhul teadma kõiki tingimusi, et öelda, kas asja aeti korrektselt, kuid samas ei eitanud riigikogu liige, et hea oleks, kui selliseid tehinguid suudetaks vältida.

Haapsalu Tarbijate Ühistu nõukogu liige Märt Maiste teatas, et kuigi pakkumine tuli Lunevilt, hoidis mees end tehingust kõrvale. «Tema (Lunevi – toim) mõju selles protsessis oli null.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2008, 07:52
Otsi:

Ava täpsem otsing