Augustis jäi kaubaveomaht raudteel alla 2 mln tonni

08. september 2008, 14:46

Eesti Raudtee infrastruktuuril veeti
augustikuus kokku kaupu pea 2 miljonit tonni. Möödunud aasta sama
perioodiga võrreldes on maht langenud kümnendiku võrra.

See oli ka viimase pooleteise aasta väikseim langus, kuna ka mullused võrdlusandmed pärinevad järsemale langusele järgnenud perioodist, teatas Eesti Raudtee.

Kaupadest veeti jätkuvalt enim naftat ja naftasaadusi, kus mahud ulatusid 1,36 miljoni tonnini. Kogus on 4,4% väiksem kui aasta tagasi ja seda heledate naftasaaduste arvelt. Samas oli masuudivedu augustis mullusega võrreldes pisut plussis.

Teine suurem veoartikkel oli põlevkivi, mida veeti 0,17 miljonit tonni, mis on mullusest üle 34% vähem. Teistest kaupadest veeti augustis veel puistekaupu 78 tuhat tonni, kivisütt 61 tuhat tonni ja mustmetalle 58 tuhat tonni. Aga ka nende veomahud olid suuremal või vähemal määral negatiivse kasvuga.

Konteinerite vedu ulatus augustis 1690 TEU-ni ning kasvas võrreldes eelmise aastaga 53%. Kaheksa kuuga on raudteel kokku veetud 17,11 miljonit tonni kaupu, mis on 9,85 miljonit tonni vähem kui eelmisel aastal. Kogu veomahust ligi 71% andis nafta ja naftasaadused. Viimase vedu on aastaga vähenenud ligi 26%.

Konteinereid on veetud sama perioodiga kokku 15 100 TEU-d, ning siin on mahud kasvanud 52%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2008, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing