Venemaa keskpank hakkab turgutama siseturgu

09. september 2008, 12:42

Alates tulevast aastast hakkab Venemaa
keskpank valitsuse korraldusel aktsiaturule ja välisettevõtete võlakirjadesse
investeerima Rahvusliku heaolufondi raha.

Pool fondi rahast läheb aktsiatesse ja kuni 30% välisettevõtete võlakirjadesse, vahendas Vedomosti Venemaa rahandusministri abi Dmitri Pankini sõnu. Suur osa fondi vahendeist investeeritakse 10-15 aastaks.

Vedomosti andmetel viib rahandusministeerium heaolufondi uue investeerimisstrateegia valitsusse 1. oktoobriks. Strateegia lubab investeerida kõrge reitinguga Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtetesse, aga ka Brasiiliasse, Venemaale, Indiasse ning Hiinasse.

Uue investeerimisstrateegia väljatöötamine kapitali riigist põgenemise ja naftahindade languse taustal näitab väljaande hinnangul seda, et Venemaa valitsus püüab turgutada siseturgu.

Rahandusministeeriumi idee kohaselt peab Rahvuslik heaolufond toetama riigi pensionisüsteemi. Prognooside kohaselt on fondi väärtus selle aasta lõpuks 100 miljardit dollarit. Augustis oli fondi maht 32 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2008, 12:42
Otsi:

Ava täpsem otsing