Evli hakkab Vene aktsiatega kauplema Tallinna kaudu

Katre Pilvinski 11. september 2008, 00:00

Tema sõnul on juba nõudlus teenuse järele olemas.

Thunved lükkas ümber kahtlused, et investeerimispank lõpetab Eestis tegevuse. Vastupidi, pank plaanib integreerida Eesti turgu tugevamalt Rootsi ja Soome klientidega.

"Näib, et turul liigub kuulujutt, et me tõmbame ennast koomale, kuid see pole tõsi," ütles Thunved. "Aastal 2002 ostsime investeerimispanga Suprema Securities ning oleme selles regioonis, kuna tahame olla Läänemere ümbruses ning see sobib väga hästi meie strateegiaga," lisas ta.

"Meil on Baltimaades organisatsioon 40 inimesega, ca 25 peaks neist olema Eestis. Otsime Tallinna vanemspetsialiste. Inimeste leidmine on olnud keeruline, kuid vast nüüd on natuke lihtsam," tunnistas ta. "Me otsime ühte-kahte inimest Eestis, kuid miks mitte palgata rootslane või soomlane, kes näeb Evlit seestpoolt."

Tulevikusuundadest rääkis Thunved, et üldine strateegia jääb ikkagi samaks, ettevõtte selgroog on endiselt investeerimispanganduse teenused. "Turg on karm ja me peame rohkem töötama. Tuleb tunnistada, et oleme kahanenud natuke, kuid see on majanduslanguse peegeldus," rääkis ta.

Viimasel ajal toimunud suuremat kaadrivoolavust Evlis ei osanud Thunved kommenteerida. "Ausalt öeldes ma ei tea, miks kaader on liikunud, miks osa kolleege juhtkonnast on lahkunud," tõdes pankur.

Selle kohta, miks eelmised paar aastat kasvanud Eesti turul teenis pank kahjumit, ütles Thuved, et sellele pole ühte ainsat vastust. Tema sõnul on üks põhjus see, et pank vahetas nime Supremast Evliks. "Ettevõtete ja institutsionaalsete investorite hulgas oleme siiski tuntud. Üritame fokuseerida privaatpangandusele ehk jõukatele eraisikutele," lisas ta.

Thunved rääkis, et loomulikult Venemaa-Gruusia konflikt halvendab koostööd Vene turuga. "Kuid siiski Venemaa on lähedal, see on väga suur turg ning me tahame seal olla," lisas ta.

Evli Securities ASi ida turgude kapitali juht Mattias Wallander lisas, et Tallinna börsi andmetel on 2008. aasta jaanuarist augustini olnud Evli turuosa eurode arvestuses 5,89 protsenti, kuid augustis on see tõusnud 8,21 protsendile.

Wallander usub, et Evli on põhjas ära käinud. "Meie kliendibaas pole vähenenud. Usume, et suurendame turuosa 10-12 protsenti ning sama palju kaotavad seda Hansapank ja SEB, mis tähendab tervemat turgu, sest praegu on tegu oligopoliga."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing