ÄP fototoimetus • 10. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Mida arvata negatiivsest eelarvest?

Rain Lõhmus, investeerimispankur

Eelkõige tuleb kokku tõmmata bürokraatiakulusid. See on samamoodi nagu eraettevõtluseski: kui ettevõttel läheb halvasti, tuleb kärpida üldkulusid, seega tuleks minu arvates vähendada üldisi valitsemiskulusid. Kaitsekulutused on liiga suured, hoopis olulisem on hea välispoliitika.

Tarmo Noop, A. Le Coqi juht

Riigil pole tegelikult raha vähem, raha on hoopis rohkem kui eelmisel aastal. Ettevõtjad juhtisid juba eelmisel suvel tähelepanu sellele, et valitsussektori 20protsendiline palgatõus on vale. See andis ka erasektorile signaali, et palku peab tõstma. Praegu on ainuke lahendus nii era- kui ka riigisektoris muuta tegevus efektiivsemaks ning osa inimesi koondada. Palkade langetamist ei pea ma realistlikuks alternatiiviks, tuleb kokku tõmmata investeeringute ning inimeste arvu pealt.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt