Kahe tööd otsiva inimese kohta tuleb üks vaba töökoht

Mariliis Pinn 11. september 2008, 08:23

Kui veel mullu augustis võis iga töötu
valida mitme töökoha vahel, siis praegu on kõik teisiti – isegi ettevõtteist
pungil Harjumaal on pakkumiste arv kokku kuivanud.

Tööturuameti Tallinna büroo juhataja Marika Vihermäe sõnul võib näha, et koondatud inimesed on aktiivsemad ja leiavad tänu sellele töö kiiremini, põhjus on lihtne: neil on töötamisest vähe aega möödas, tööharjumus tugev ning tahetakse säilitada senist majanduslikku seisu, kirjutas Postimees.

«Olukord on tundmatuseni muutunud: augustis tuli 3000 töötut juurde, tööpakkumisi on aga poole vähem kui mullu,» tõdes Vihermäe, «kui mullu oli ühe töötu kohta kaks tööpakkumist, siis nüüd kahe töötaja kohta üks.»

Statistikast selgub, et kõige n-ö kuumemad ongi lihttööd: näiteks on tööturuametis otsitud sel aastal enim käsitsipakkijate, pesijate ja teisi samalaadseid kohti, seda koguni 8747 korral, kõrgemat kvalifikatsiooni nõudvaid pakkumisi on tööturuametis aga vähe. Tööturuametisse satub üha rohkem ka inimesi, kel töö olemas, kuid kes soovivad mõnda teenimisvõimalust lisaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 08:24
Otsi:

Ava täpsem otsing