Napsumaks kerkib uuel aastal mühinal

Mariliis Pinn 11. september 2008, 08:17

Meeleheite ja dramaatikata istus valitsus
eile taas ühise laua taha, ühes oldi ühel meelel – kolmandat korda aasta jooksul
alkoholi aktsiisi tõsta on järsk.

Nii lepiti kokku, et tuleva aasta 1. juulist tõuseb nii kange kui ka lahja alkoholi aktsiis, kirjutas Postimees. Kui tänavu on see juba tõusnud 30 protsenti, siis uuel aastal tõuseb see esialgse plaani järgi umbes 15 protsenti ja sellega võidetakse aastas juurde 130 miljonit krooni.

Alkoholitootjate liidu juhi, Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul ei anna riik endale aru, millised tagajärjed alkoholiaktsiisi tõstmisele järgnevad. «On selge oht, et tarbimine tegelikult ei vähene ja raha kandub sfääri, kust riik tulu ei saa,» hoiatas Kalvi, «selleks on piirikaubandus ehk alkohol tuuakse Lätist või Venemaalt või hakatakse tarbima salaalkoholi.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 08:17
Otsi:

Ava täpsem otsing