Venemaa tõstab oma kaitsekulutusi 26%

11. september 2008, 19:21

Venemaa tõstab Gruusia konflikti valguses
järgmisel aastal oma kaitsekulutusi 26%, tõstes seeläbi palkasid sõjaväes
ja muretsed relvi, teatas Venemaa rahandusminister Alexei Kudrin.

Kaitsekulutused, sealhulgas vägede sisseotsmine ja palgad küünivad 2009. aastal 50 miljardi dollarini (565 miljardit Eesti krooni). Kudrini kinnitusel oli kulude kasv heaks kiidetud juba enne konflikti Gruusiaga, vahendas Bloomberg.

„Osa rahast kulutatakse koosviibimistele ja sidevahenditele, millega Vene armeel oli probleeme Gruusiaga sõdimise ajal,“ ütles Moskvas resideeruv kaitseekspert Andrei Frolov. „Peamine fookus saab ikkagi olema strateegilistel relvajõududel,“ tõdes ta.

Venemaa reastus sel aastal oma ligi 37 miljardit dollarit (418 miljardit Eesti krooni) maksma minevate kaitsekulutustega kaheksandale kohale USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Hiina, Jaapani, Saksamaa ja Saudi Araabia järel. USA kaitsekulutused on sel aastal 696 miljardit dollarit ja Hiinal 58.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 19:21
Otsi:

Ava täpsem otsing