Viking Line andis kasumihoiatuse

11. september 2008, 11:37

Laevakompanii Viking Line'i kasum vähenes
selle aasta mais ja juunis võrreldes möödunud aasta sama ajaga, ettevõte jäi
vaatamata sellele siiski kokkuvõttes kasumisse.

Lisaks suvekuude majandustulemustele teatas Viking Line täna börsiteates, et kogu jooksva aasta kasum tuleb väikseim kui mullu, kirjutas Kauppalehti.

Viking Line'i sõnul avaldab kõrge kütusehind negatiivset mõju kontserni tulemustele. Viking Line XPRS kasutuselevõtmise ja soetamisvõlgade tõttu saavad kontserni kulud tänavu olema võrreldes mullusega palju suuremad.

Laevakompanii kasvatas reisijate arvu ja tulusid reisija kohta, kuid kõrged küttekulud alandasid lõpptulemust. Viking Line'i kasum oli selle aasta mais ja juunis enne makse 18,9 mln eurot, aasta tagasi 22,3 mln eurot. Kontserni käive kasvas neil kuudel võrreldes mullusega 128,6 mln eurolt 145,4 miljoni euroni. Ettevõtte teatel kasvas käive nii tänu reisijate arvu suurenemisele kui ka sellele, et tulu iga reisija kohta tõusis.

Viking Line'i küttekulud kasvasid üheksa kuuga 57,7 protsenti ja olid 35,95 mln eurot kõrgemad just kütusehinna tõusu tõttu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 11:37
Otsi:

Ava täpsem otsing