Korteritega tehakse veerandi võrra vähem tehinguid

Kersti Soomuste 15. september 2008, 00:00

Korteritehingute arv on selle aasta esimesel poolel Tartus vähenenud 25% võrreldes mullu sama ajaga.

Linnaosadest on Tartus kõige enam järelturu korterite pakkumisi Annelinnas, kesklinnas ning Karlova linnaosas - umbes 300-400 korterit. Uute korterite valik on kõige laiem kesklinnas ning Karlova ja Ülejõe linnaosas.

Korterite ruutmeetri hindades on võrreldes möödunud aastaga toimunud väike langus. Rohkem on alanenud kesklinnast kaugele jäävate ja halvas seisukorras korterite hinnad.

Kesklinna ning selle ümbruse korterite hinnad on püsinud muutusteta. Kallinenud ehitustööd ja -materjalid tingivad samas piirkonnas pakutavate remonditud ning remontimata korterite suure hinnaerinevuse. Seda võib eriti hästi märgata kesklinnas, kus hinnaerinevused on väga suured.

Uute korterite hinnalangus võrrelduna järelturuga on mõnevõrra väiksem. Pigem pakub arendaja lisasoodustusi, näiteks köögimööblit, tasuta parkimiskohta, vana korteri äraostmist jms.

Kuigi linnalähedaste korterite hinnad on odavamad, on siiski ka sealsete korterite hindasid langetatud leige huvi tõttu võrdväärselt linnas asuvate korterite hindadega. Tartu järelturu korterite ruutmeetri hinnad jäävad sõltuvalt asukohast, suurusest ja seisukorrast vahemikku 12 000-19 000 krooni. Uue korteri võib Tartus soetada ruutmeetri hinnaga vahemikus umbes 18 000-40 000 krooni. Sügise saabudes elavnes Tartus märgatavalt üürikorterite turg.

Tudengid hakkasid sobivat üürikorterit otsima juba juuli algusest.

Tartu üürikorterite turul ületab nõudlus praegu selgelt pakkumise.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing