Tark: Valgevene avab end üha enam väliskapitalile

15. september 2008, 16:15

Advokaadibüroo Tark Co tegevjuht Aare
Tark ütles, et Valgevene pingutab praegu, et avada majandust välisinvestoritele
ja süvendada majanduskoostööd nii ida kui ka läänega, seega on sealses
majanduses tulemas huvitavad ajad.

"Saame nüüd aidata paremini oma kliente ja võimalikke investoreid, kes soovivad alustada äri Valgevenes. Tänu koostööleppele on meil ülevaade Valgevene äriõigusest ning meie partnerbüroo saab kohapeal kliente teenindada," rääkis Tark. "Sama kehtib vastupidi: Eesti pakub kindlasti Valgevene ettevõtetele huvi."

"Meile teadaolevalt on Tark Co tõepoolest ainus Eesti advokaadibüroo, mis sellise kokkuleppe alusel Valgevenes tegutseb. Minu teada on ka Sorainen Valgevenes esindatud. Kuid juhin tähelepanu, et meie partner omab üle 15aastast töökogemust ja on Valgevene suurim ning rahvusvaheliselt tunnustatuim äriõigusele orienteeritud büroo," ütles ta.

Advokaadibüroo tegevjuht ei osanud leppe rahalist võitu prognoosida. "Rahalist võitu on konsultatsiooniäris raske prognoosida, eriti koostööteenuse algperioodil. Kuid TLS Alliance, kuhu kuulub Eestist Tark Co, sõlmis koostöölepingu ikka teadmises, et sellest tõuseb tulu meie klientidele ning suudame efektiivsemalt neid teenindada."

"10miljonilise elanikkonnaga Valgevene pingutab praegu, et avada majandust välisinvestoritele ja süvendada majanduskoostööd nii ida kui ka läänega. Seega on sealses majanduses tulemas huvitavad ajad, sest üha enam on märke riigi avanemisest väliskapitalile," märkis ta.

"Lähiaastatel plaanib Valgevene valitsus erastada üle 70 ettevõtte, millest paljud on tuntud ja suured tootmis- või teenustesektori ettevõtted. Eeldatavasti müüakse erainvestoritele ka vähemusosalus pankades nagu Belarusbank ja Belagroprombank. Mullu toimus telekomisektoris riigi suurim ühinemis- ja ülevõtmistehing, kui Telekom Austria ostis juhtiva mobiilsideoperaatori Velcomi riigiosaluse," rääkis ta võimalustest Valgevenes.

"Kokkuvõtlikult on huvitavamad valdkonnad telekommunikatsioon, finantssektor, aga ka mitmed tööstusettevõtted. Ka Eesti ettevõtjad võiksid jälgida, et huvitavaid võimalusi mööda ei laseks," lisas Tark.

Äri riskidest Euroopa diktaatoririigis rääkis Tark, et tema meelest on ettekujutus Valgevenest kohati liiga must-valge, oma eripärad on igal riigil. "Minski ja Tallinna vahel käib kolm korda nädalas Estonian Airi lennuk, mis näitab, et kontaktid on riikide vahel olemas. Valgevenes tegutsemise riske tuleb maandada kohalike seaduste täitmisega ja kvaliteetse juriidilise teenindamisega," ütles ta.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2008, 11:27
Otsi:

Ava täpsem otsing